Recepten


 

Hondenkoekjes met makreel

Ingrediënten & benodigdheden

- Een blikje makreel
- 2 eieren
- 250 g bloem
- 1 eetlepel havermout
- Een kom
- Een vormpje
- Bakpapier

Bereidingswijze


- Verwarm de oven op 180 graden
- Meng alle ingrediënten in de kom
- Kneed het geheel grondig
- Rol het deeg uit tot een halve centimeter dikte
- Steek de koekjes uit met het vormpje
- Leg de koekjes op de met bakpapier bedekte ovenplaat
- Laat de koekjes 20 à 30 minuten bakken
- Laat afkoelen en bewaar de koekjes op een koele en droge plek




Hondenpannenkoekjes

Ingrediënten


- 100 g speltmeel
- 50 g kikkererwtenmeel
- 1 courgette
- 125 ml water
- 100 ml ongezoete amandelmelk
- 1 theelepel kaneel
- 1/2 eetlepel bakpoeder
- 1 eetlepel olijfolie

Bereidingswijze


- Meng alle ingrediënten samen in een blender tot een glad beslag
- Verwarm je koekenpan (met anti-aanbaklaag) en bak de pannenkoekjes aan beide kanten tot ze goudbruin zijn

→ Dit is het recept voor groene pannenkoekjes. Heb je liever roze pannenkoekjes, gebruik dan rode biet in plaats van courgette. Liever gele? Gebruik dan wortel.




Hondensnoepjes met kippengehakt

Ingrediënten & benodigdheden


- 450 g kippengehakt
- 50 g ongekookte rijst
- 30 g geraspte wortels
- 120 g tomatenpuree
- 1 theelepel basilicum
- 1 theelepel oregano
- 2 eetlepels gedroogde peterselie
- Een kom
- Bakpapier

Bereidingswijze


- Verwarm de oven voor op 175 graden
- Kook de rijst
- Meng alle ingrediënten in een kom
- Rol balletjes
- Bak de balletjes gedurende 15 minuten
- Controleer tussendoor of ze gaar zijn




Hondenkoekjes met banaan en pindakaas

Ingrediënten & benodigdheden


- 140 g volkorenbloem
- 50 g havermout
- 80 g pindakaas
- 1 banaan
- 1 ei
- Een grote beslagkom
- Een deegroller
- Bakpapier
- Eventueel uitdrukvormpjes

Bereidingswijze


- Verwarm de oven voor op 150 graden
- Pel en prak de banaan
- Meng alle ingrediënten samen in een grote kom tot een stevig deeg (als het deeg te vochtig blijft, kan je nog wat extra bloem toevoegen)
- Bestuif je werkblad met bloem en rol het deeg met een deegroller uit tot een dikte van ongeveer 1 cm
- Gebruik een vormpje, een mes of je handen om figuurtjes uit te steken
- Leg de vormpjes op bakpapier en bak ze in 25 minuten gaar, tot ze licht gekleurd zijn
- Laat afkoelen en bewaar de koekjes op een koele en droge plek





Leverpatékoekjes

Ingrediënten


- 400 g tarwebloem
- 100 g leverworst
- 2 à 3 dl bouillon
- 2 eetlepels saladekruiden (of peterselie en knoflook)
- 60 g geraspte kaas (optioneel)

Bereidingswijze


- Meng alle ingrediënten in een kom, behalve de bouillon
- Voeg de bouillon beetje bij beetje toe
- Laat het geheel gedurende 1 uur rusten in de koelkast
- Verwarm de oven voor op 190 graden
- Gebruik een vormpje om de koekjes uit te steken
- Bak in de oven gedurende ongeveer 25 minuten
- Laat afkoelen en bewaar de koekjes op een koele en droge plek





Kipsticks

Ingrediënten


- 1 kipfilet

Bereidingswijze

- Verwarm de oven voor op 150 graden
- Bak de kipfilet gaar in de pan (niet kruiden)
- Snijd de kipfilet in dunne reepjes
- Bak de reepjes gedurende 20 minuten in de oven
- Laat de reepjes nog even uitharden in de oven





Feestkoekjes

Ingrediënten


- 350 g bloem
- 1 theelepel kaneel, nootmuskaat, kardemom, kruidnagelpoeder en bakpoeder
- 1 mespuntje zout
- 250 g honing
- 2 eieren

Bereidingswijze


- Meng alle ingrediënten in een kom (leg 1 eitje nog even apart) tot er een deeg ontstaat
- Wikkel het deeg in plasticfolie en laat het gedurende een halfuur rusten in de koelkast
- Rol het deeg uit op een met meel bestoven aanrecht
- Gebruik een vormpje om de koekjes uit te steken
- Bestrijk de koekjes met een losgeklopt ei
- Verwarm de oven voor op 160 graden
- Bak de koekjes in de oven gedurende ongeveer 15 minuten
- Laat afkoelen en bewaar de koekjes op een koele en droge plek





Yoghurtijsjes

Ingrediënten


- 2 geplette kiwi’s
- 225 g magere aardbeienyoghurt (of een andere fruitsmaak naar keuze)

Bereidingswijze


- Mix alle ingrediënten tot een homogene pasta
- Vul de ijsvormpjes en vries in






Contact


LUPUS 
Koekoeklaan z/n
3545 te Halen

hslupus@hotmail.com


Lesuren zomeruur

Dinsdag en donderdag
van 19u00 tot 20u00
en van 20u15 tot 21u15.

Lesuren winteruur

Donderdag van 19u00 tot 20u00
en van 20u15 tot 21u15.
Zondag van 9u30 tot 10u30
en 10u45 tot 11u45.


Lesuren gehoorzaamheid

Meer details over de lesuren vind je terug bij de specifieke sporttak.
Contactgegevens Baerts Johan: 0497/12.98.24

Lesuren fly-ball

Meer details over de lesuren vind je terug bij de specifieke sporttak.
Contactgegevens Claus Sigrid: 0496/72.30.70.