Recepten
Hondenkoekjes met makreel
Ingrediënten & benodigdheden
- Een blikje makreel
- 2 eieren
-
250 g bloem
- 1 eetlepel havermout
- Een kom
- Een vormpje
- Bakpapier
Bereidingswijze
- Verwarm de oven op 180 graden
- Meng alle ingrediënten in de kom
- Kneed het geheel grondig
- Rol het deeg uit tot een halve centimeter dikte
- Steek de koekjes uit met het vormpje
- Leg de koekjes op de met bakpapier bedekte ovenplaat
- Laat de koekjes 20 à 30 minuten bakken
- Laat afkoelen en bewaar de koekjes op een koele en droge plek
Hondenpannenkoekjes
Ingrediënten
- 100 g speltmeel
- 50 g kikkererwtenmeel
- 1 courgette
- 125 ml water
- 100 ml ongezoete amandelmelk
- 1 theelepel kaneel
- 1/2 eetlepel bakpoeder
- 1 eetlepel olijfolie
Bereidingswijze
- Meng alle ingrediënten samen in een blender tot een glad beslag
- Verwarm je koekenpan (met anti-aanbaklaag) en bak de pannenkoekjes aan beide kanten tot ze goudbruin zijn
→ Dit is het recept voor groene pannenkoekjes. Heb je liever roze pannenkoekjes, gebruik dan rode biet in plaats van courgette. Liever gele? Gebruik dan wortel.
Hondensnoepjes met kippengehakt
Ingrediënten & benodigdheden
- 450 g kippengehakt
- 50 g ongekookte rijst
- 30 g geraspte wortels
- 120 g tomatenpuree
- 1 theelepel basilicum
- 1 theelepel oregano
- 2 eetlepels gedroogde peterselie
- Een kom
- Bakpapier
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 175 graden
- Kook de rijst
- Meng alle ingrediënten in een kom
- Rol balletjes
- Bak de balletjes gedurende 15 minuten
- Controleer tussendoor of ze gaar zijn
Hondenkoekjes met banaan en pindakaas
Ingrediënten & benodigdheden
- 140 g volkorenbloem
- 50 g havermout
- 80 g pindakaas
- 1 banaan
- 1 ei
- Een grote beslagkom
- Een deegroller
- Bakpapier
- Eventueel uitdrukvormpjes
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 150 graden
- Pel en prak de banaan
- Meng alle ingrediënten samen in een grote kom tot een stevig deeg (als het deeg te vochtig blijft, kan je nog wat extra bloem toevoegen)
- Bestuif je werkblad met bloem en rol het deeg met een deegroller uit tot een dikte van ongeveer 1 cm
- Gebruik een vormpje, een mes of je handen om figuurtjes uit te steken
- Leg de vormpjes op bakpapier en bak ze in 25 minuten gaar, tot ze licht gekleurd zijn
- Laat afkoelen en bewaar de koekjes op een koele en droge plek
Leverpatékoekjes
Ingrediënten
- 400 g tarwebloem
- 100 g leverworst
- 2 à 3 dl bouillon
- 2 eetlepels saladekruiden (of peterselie en knoflook)
- 60 g geraspte kaas (optioneel)
Bereidingswijze
- Meng alle ingrediënten in een kom, behalve de bouillon
- Voeg de bouillon beetje bij beetje toe
- Laat het geheel gedurende 1 uur rusten in de koelkast
- Verwarm de oven voor op 190 graden
- Gebruik een vormpje om de koekjes uit te steken
- Bak in de oven gedurende ongeveer 25 minuten
- Laat afkoelen en bewaar de koekjes op een koele en droge plek
Kipsticks
Ingrediënten
- 1 kipfilet
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 150 graden
- Bak de kipfilet gaar in de pan (niet kruiden)
- Snijd de kipfilet in dunne reepjes
- Bak de reepjes gedurende 20 minuten in de oven
- Laat de reepjes nog even uitharden in de oven
Feestkoekjes
Ingrediënten
- 350 g bloem
- 1 theelepel kaneel, nootmuskaat, kardemom, kruidnagelpoeder en bakpoeder
- 1 mespuntje zout
- 250 g honing
- 2 eieren
Bereidingswijze
- Meng alle ingrediënten in een kom (leg 1 eitje nog even apart) tot er een deeg ontstaat
- Wikkel het deeg in plasticfolie en laat het gedurende een halfuur rusten in de koelkast
- Rol het deeg uit op een met meel bestoven aanrecht
- Gebruik een vormpje om de koekjes uit te steken
- Bestrijk de koekjes met een losgeklopt ei
- Verwarm de oven voor op 160 graden
- Bak de koekjes in de oven gedurende ongeveer 15 minuten
- Laat afkoelen en bewaar de koekjes op een koele en droge plek
Yoghurtijsjes
Ingrediënten
- 2 geplette kiwi’s
- 225 g magere aardbeienyoghurt (of een andere fruitsmaak naar keuze)
Bereidingswijze
- Mix alle ingrediënten tot een homogene pasta
- Vul de ijsvormpjes en vries in